Dućan
TOBY B SLIKA-500x500
TONY_B_TABLICA_JPGdimenzije_TOBY_B

Mini kotao na pelete za centralno grijanje TOBY B12 kW COMPACT (3,6-12,3kW)

13,778.00Kn

Mini kotlovi TOBY B 12kW modeli su namijenjeni isključivo za rad u manjim kotlovnicama.

Mini kotlovi imaju odličnu toplinsku izolaciju tako da najveći dio svoje toplinske energije koju proizvedu predaju instalaciji centralnog grijanja.
Oznaka B znači da su dimenzije kotla posebno prilagođene za smeštaj kotlova u manje prostorije ili gdje je problem da kotao prođe kroz određene uske prolaze i slično.
Model 12, 17 i 21 postoji kao SET izvedba: svi elementi kotlovnice su već ugrađeni u kotao: cirkulacijska pumpa, ekspanzijska posuda, sigurnosni ventil.
Kao i kod standardnih TOBY kotlova 20-30-40-50 kW ložište kotla radi na sličnom principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) uz rigoroznu kontrolu količine potrebnog zraka, rezultati sagorevanja su optimalni,
ovakav sistem je tehnološki superiorniji u odnosu na  gorionik na pelet montiran na standardni kotao na drva.
Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorijevanje, gašenje gorionika).
Kontrola sagorijevanja je višestupanjska uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”).
Kotao odlikuje tih rad. Regulacija kotla se obavlja pomoću PREMIUM upravljačkog panela osetljivog na dodir (touch screen).
Kupovinom dodatnog WIFI rutera postoji mogućnost povezivanja kotla putem bežične veze na internet; daljinsko paljenje i kontrola putem aplikacije na mobilnom telefonu (sa android ili ios platforme).
Dovod peleta iz spremnika je putem internog trasnportera smeštenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cijev do gorionika.
Na taj način, spremnik peleta i ložište kotla fizički su potpuno odvojeni i nemaju međusobnu mehaničku vezu čime se onemogućava prijenos plamena prema spremniku kotla. Za svaki slučaj sigurnosni termostat na internom transporteru spriječava eventualni povratni plamen. Proizvođač je toliko siguran u svoju kvalitetu pa daje 5. godišnje jamstvo na kotlove i 2. godišnje jamstvo na sve el. dijelove.
Čišćenje kotla je svedeno na apsolutni minimum kada je u pitanju čvrsto gorivo, svega jedanput tjedno.
Senzor pritiska ložišta zaustavlja rad motora i doziranje čim se otvore donja vrata kotla
Kotao TOBY M model ispunjava najstrože ekološke zahteve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrijednosti su u okviru referentnih vrijednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5).

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Mini kotao na pelete za centralno grijanje TOBY B12 kW COMPACT (3,6-12,3kW)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *