Kamini TOBY H nemaju izolaciju na sebi te proizvedenu toplinu osim instalaciji centralnog grijanja predaju i okolini direktnim zračenjem topline.
Svi elementi kotlovnice su već ugrađeni u kotao: cirkulacijska pumpa, ekspanzija posuda, sigurnosni ventil. Vrata kotla su ljevane izrade.Svi procesi rada su automatski (paljenje, sagorijevanje, gašenje gorionika). Kontrola sagorijevanja je višestupanjska uz pomoć radnog režima na minimalnoj snazi (“modulacija”).

Mini kotlovi imaju odličnu toplinsku izolaciju tako da najveći dio svoje toplinske energije koju proizvedu predaju instalaciji centralnog grijanja.
Oznaka B znači da su dimenzije kotla posebno prilagođene za smeštaj kotlova u manje prostorije ili gdje je problem da kotao prođe kroz određene uske prolaze i slično.
Svi elementi kotlovnice su već ugrađeni u kotao: cirkulacijska pumpa, ekspanzijska posuda, sigurnosni ventil.
Kao i kod standardnih TOBY kotlova 20-30-40-50 kW ložište kotla radi na sličnom principu potpritiska: ono je u depresiji (potpritisku) uz rigoroznu kontrolu količine potrebnog zraka, rezultati sagorevanja su optimalni,
ovakav sistem je tehnološki superiorniji u odnosu na  gorionik na pelet montiran na standardni kotao na drva.Toby crveni_web-500x500 TOBY B SLIKA-500x500

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)